Sonsbeekweg 28, Arnhem
info@vansonsbeeckverhuur.nl
+31 (0)26 38 28 853
header Sonsbeeck makelaars
header Sonsbeeck makelaars
header Sonsbeeck makelaars
header Sonsbeeck makelaars

Vragen

Wat zijn mijn plichten als huurder?

Je bent verplicht om tijdig de huur te betalen en om de gehuurde woonruimte ook daadwerkelijk als woonruimte te gebruiken (en dus bijvoorbeeld niet als bedrijfsruimte). Verder mag je geen overlast veroorzaken voor omwonenden. Kleine reparaties (zoals vervangen van leertjes kranen, lampen vervangen/ophangen, sloten van deuren repareren maar ook het schoonhouden van het gehuurde) zijn voor rekening van de huurder. De precieze afspraken over plichten van de huurder zijn vastgesteld in de huurovereenkomst.

Wat zijn mijn rechten als huurder?

Het primaire recht van de huurder is het recht op woongenot. In praktijk betekent dit dat een huurder ongestoord van de woonruimte mag genieten, zonder overlast van de verhuurder. Tevens heeft de huurder recht op privacy: de verhuurder mag de woonruimte niet zonder toestemming van de huurder betreden.

Kom ik in aanmerking voor huurtoeslag?

Dit is afhankelijk van meerdere regels, ook je persoonlijke financiële situatie en de hoogte van de huurprijs spelen hierbij een rol. De actuele regels kan je nakijken op de website van de Belastingdienst.

Moet ik een waarborgsom betalen?

Bij het sluiten van een huurovereenkomst is het gebruikelijk dat er een waarborgsom door huurder voldaan wordt. Bij een juiste oplevering aan het eind van de huurperiode zal je dit bedrag weer retour ontvangen.

Ik heb huisdieren, kan ik wel via Van Sonsbeeck een woning / appartement huren?

De eigenaar is hierin bepalend en het antwoord op deze vraag zal dus per woning of appartement verschillen. Het is belangrijk dat je spoedig aan ons doorgeeft of je een huisdier hebt, zodat dit niet pas tijdens een bezichtiging naar voren komt.

Wat is een verhuurdersverklaring?

Dit is een document dat je laat invullen en ondertekenen door een verhuurder uit jouw recente huurverleden. Met behulp van deze schriftelijke referentie kunnen wij een verhuurder aantonen dat jij een keurig huurder bent.

Welke kosten kan ik verwachten als ik via Van Sonsbeeck een woning huur?

Van Sonsbeeck makelaars bemiddelt in opdracht van de verhuurder. Wanneer je bij ons een woning of appartement uit ons eigen bestand huurt, betaal je geen commissie en/of contract kosten. Daarnaast kunnen wij je ook bijstaan bij de zoektocht naar een huurwoning, mocht deze zoektocht leiden tot een huurovereenkomst, dan ben je een commissie verschuldigd van één maandhuur excl btw.

NVM
funda
Vastgoed gecertificeerd

Save

Save

Powered by MENCE design